Pakkaaminen

Pakkaaminen

Mitä reilireissulle sitten kannattaisi ottaa mukaan? Tämä tuntuu olevan varsinkin monen ensikertalaisen pohtima aihe, minkä vuoksi kokosimme tälle sivulle joitakin vinkkejä pakkaamiseen liittyen. Ensinnäkin erityisen tärkeää on ottaa mukaan ainoastaan kaikista olennaisimmat tavarat. Usein reilaajat käyttävät tavaroiden kuljettamiseen rinkkaa ja rinkka onkin erityisen näppärä reilaajan varuste, jossa matkatavarat kulkevat näppärästi mukana.
Netistä on saatavilla hyviä vinkkejä myös pakkaamiseen. Tässäkin asiassa vaikuttavat paljon omat tottumuksesi ja mieltymyksesi eikä aivan tarkkoja pakkauslistoja tästä syystä voidakaan antaa. Jonkinlaisia kokeneiden reissaajien vinkkejä sentään voidaan jakaa ja niitä onkin hyvä soveltaa juuri oman tilanteen mukaan.
On hyvä käyttää pakkaamiseen tyhjiöpusseja sekä muovipusseja, koska tämä auttaa pakkaamaan tavarat tavallista pienempään tilaan sekä tavaroita pysymään kuivina myös sateen mahdollisesti yllättäessä. Kovin arvokkaita esineitä ei kannata ottaa mukaan reilimatkalle, koska ne voivat hävitä matkan aikana. Jos taitat osan matkasta lentäen ja aiot ottaa rinkkasi mukaan lentokoneen matkustamoon, varmista, ettei laukussasi ole mitään syttyvää tai terävää. Rahavyö tai kunnollinen rahapussi on oivallinen väline arvotavaroiden kuljettamiseen.

Vaatteet

Aikuiselle riittää mukaan pari vaatekertaa, koska voit toki pestä vaatteita matkan varrella. Monista kaupungeista löytyy itsepalvelupesuloita ja pienet tahrat lähtevät myös nyrkkipyykillä. Kannattaa valita vaatteita, jotka ovat materiaaleiltaan kevyitä ja jotka voit rullata rinkkaasi tiiviisti. Kengät kannattaa valita huolella, jotta niissä on mukava kävellä pitkiäkin matkoja. Rantasandaalit kannattaa kenties ottaa mukaan päälle puettavien kenkien lisäksi, mutta valitse littana malli, joka ei vie rinkassa paljon tilaa eikä paina paljon. Vaatevalinnoissa kannattaa suosia mukavuutta ja käytännöllisyyttä.

Suurikokoinen huivi kannattaa pakata mukaan, koska sitä voi käyttää monessa tilanteessa – se toimii niin aurinkosuojana kuin lämmittäjänäkin. Lisäksi huivia voi käyttää myös vaikkapa peittona peiton puuttuessa tai piknik-vilttinä, jos päätätkin lähteä yhtäkkiä piknikille. Suuren huivin lisäksi kokeneet reilaajat neuvovat ottamaan mukaan kangaskassin, jonka saa viikattua tiukasti ja joka ei vie paljoa tilaa. Kassista on hyötyä monessa tilanteessa.

Muut tavarat

Passi on eräs tärkeimmistä mukaan otettavista tavaroista, joten tarkista ainakin kahdesti, että se on varmasti mukanasi. Mutta mitä muuta sitten kannattaisi ottaa mukaan? Vauvoille tarkoitetut puhdistuspyyhkeet ovat hyödyllisiä reissun päällä. Aina ei ole mahdollista löytää vesipistettä ja puhdistuspyyhkeillä voi tällöin pestä vaikkapa kädet tai pyyhkiä hikiset kainalot. Puhdistuspyyhkeiden lisäksi kannattaa ottaa mukaan vessapaperirulla.

Lompakko sekä kännykkä kannattaa pitää turvassa koko matkan ajan. Kännykän laturi sekä särkylääkkeet on myös hyvä muistaa ottaa mukaan. Jos käytät säännöllisesti lääkitystä, pakkaa lääkkeesi huolellisesti mukaan matkan varalle.

Vihkosta ja kynästä voi olla matkan aikana paljon iloa, jos haluat kirjoittaa jotakin ylös – esimerkiksi saamasi osoitteen ylöskirjoittaminen voi olla hyvä idea vieraillesi itsellesi uudella alueella. Kännykkään kannattaa ladata kunnollinen karttasovellus, josta voit tarvittaessa tarkistaa sijaintisi. Erilaisia applikaatioita kannattaa muutenkin käyttää matkalla tarvittaessa apuna, koska kännykässä kulkee mukana paljon tietoa pienessä paketissa.

Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että reilimatkalle kannattaa ottaa mukaan mahdollisimman vähän tavaraa, koska tavaroita joutuu kuitenkin raahaamaan mukana. Mieti siis tarkkaan tarvitsetko oikeasti kaikkea pakkaamaasi matkalle mukaan. Muista myös, että todennäköisesti teet ostoksia myös matkan aikana – ehkä ostat matkamuistoja tai tuliaisia läheisillesi – varmista siis, että saat myös nämä hankinnat kannettua lähtiessäsi mukaasi ottamiesi tavaroiden lisäksi.

Asenne

Kenties kaikista tärkein mukaan pakattava asia on oikeanlainen asenne – älä odota, että maailmalla asiat hoituvat kuin koti-Suomessa äläkä turhaan pelkää uusia tilanteita ja uusiin ihmisiin tutustumista. Avoin mieli on oivallinen seuralainen tutustuessasi Eurooppaan ja uusiin kohteisiin.

Jos osaat kohdemaan kieltä, kannattaa yrittää puhua maassa maan kieltä. Paikalliset asukkaat yleensä arvostavat yrityksiäsi ja sitä, että yrität puhua heidän äidinkieltään. Kielioppivirheitä on turha pelätä etukäteen, mutta kielen preppaaminen ennen matkaa voi olla hyvä idea. Opettele ainakin tärkeimmät sanonnat kohdemaan kielellä! Reissu on oivallinen tilaisuus kohottaa kielitaitoasi, joten älä jätä sitä käyttämättä!